Verkoop en aankoop

Verkoop

Belangrijke beslissingen bij het verkopen van een huis

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. Agricola Makelaardij is betrokken, denkt met u mee en geeft een passend advies. Begeleiding bij de bepaling van de juiste vraagprijs tot het gehele verkoopproces. Wij verwerken uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord in de tuin en uw huis is verkocht. Was het maar zo eenvoudig. De deskundige verkoop van een woning vergt een doordachte aanpak en een goede taxatie. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode. Maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Met kennis van de actuele markt komt Agricola Makelaardij tot een realistische vraagprijs waar u profijt van heeft.

Een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde. Maar ook een vraagprijs waarin zaken als servicekosten, erfpacht, het energielabel en de technische staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning zijn verwerkt. De potentiële koper heeft namelijk het recht om te weten wat de mogelijke gebreken zijn en hoe het met de energiesituatie is gesteld.

Van promotieplan naar een verkoopklaar huis

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goed promotieplan. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maakt u uiteindelijk de keuze: een fraaie verkoopbrochure, posters en/of een online huizenveiling. Agricola Makelaardij beschikt over de mogelijkheid uw huis breed door te koppelen naar diverse woningsites zoals Vbo.nl, Funda.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, en uiteraard de eigen website Agricola.nl.. Tevens presenteert Agricola Makelaardij uw woning in de vitrines in Bolsward, Wommels en Witmarsum en wordt uw huis onder de aandacht van de zoekers gebracht die bij Agricola Makelaardij ingeschreven staan. Dit laatste is ook van toepassing wanneer u besluit tot een zogenoemde “Stille verkoop”. Zonder dat de woning in de publiciteit wordt gebracht, zoekt Agricola Makelaardij de juiste koper voor uw woning.

U hoeft geen woningstylist te zijn om uw huis verkoopklaar te maken. Maar u kent ze wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc. Maar Agricola Makelaardij kan ook een echte metamorfose verzorgen via een professionele stylingadviseur. Ook hier, aan u de keuze.

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als u er niet bij bent. Agricola Makelaardij beantwoordt technische vragen en geeft meteen extra informatie. Dat werkt vaak beter omdat de makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelt de ervaren makelaar feilloos aan wanneer een bod in de lucht hangt.

En als dat bod dan komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. Agricola Makelaardij weet precies binnen welke marges hij of zij moet opereren om tot het beste eindbod te komen.

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd! Het laatste bod is geaccepteerd. Agricola Makelaardij stelt de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al dan niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte zijn opgenomen.

Maar eindelijk is het dan zover. De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis te inspecteren. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek.

Neem contact op

Aankoop

Wat doet Agricola Makelaardij als aankoopmakelaar?

Droomhuis gezien? Neem Agricola Makelaardij mee!

Wanneer u een huis wilt kopen dat te koop staat bij een andere makelaar, adviseren wij u Agricola Makelaardij in de arm te nemen. Agricola Makelaardij behartigt namelijk alleen uw belang bij het aankopen van een woning.

Belangrijke beslissing

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet u maar een paar keer in uw leven. Agricola Makelaardij is betrokken, denkt met u mee en geeft u een passend advies. Agricola Makelaardij kan een deeldienst leveren (bijvoorbeeld alleen de onderhandelingen voeren) of kan u volledig van dienst zijn door u het gehele traject te begeleiden.

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl u checkt of het huis aan uw wensen voldoet, kijkt Agricola Makelaardij alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Soms zal Agricola Makelaardij adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Als dit het huis van uw dromen is, dan graaft Agricola Makelaardij nog wat dieper. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en milieuaspecten? De makelaar weet de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast wordt u geïnformeerd over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie en het beste openingsbod te bepalen. Agricola Makelaardij kan u daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. de VBO-database weet Agricola Makelaardij in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Uw eindbod is geaccepteerd en de koopovereenkomst kan getekend worden, maar niet voor Agricola Makelaardij deze grondig heeft doorgenomen.

Overdracht bij de notaris

De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering bij een notaris. De notaris zorgt voor uw inschrijving bij het Kadaster.

Gefeliciteerd! De sleutels zijn voor u.

Neem contact op