Verhuur en huur

Huis verhuren

Steeds vaker besluiten consumenten een woning te kopen om deze te verhuren voor een extra bijverdienste. Zeker met de lage kapitaalrente is dat een mooi alternatief. Ook het verhuren van een te koop-staande woning onder de Leegstandwet is nog steeds een mogelijkheid.

Maar er zijn wel zaken waar u goed op moet letten. Want misschien nog wel meer dan bij koop, heeft u bij huur/verhuur te maken met wet- en regelgeving die, als zaken niet goed geregeld worden, verstrekkende gevolgen kan hebben. Ook zijn er allerlei praktische zaken waar u rekening mee moet houden. Agricola Makelaardij kan u hier in bijstaan.

Huren kan ook

U zoekt een huurwoning maar bent er nog niet helemaal uit of het een appartement of eengezinswoning wordt? Hoeveel kamers heeft u minimaal nodig? Welk bedrag kunt u elke maand maximaal uitgeven? En komt u in aanmerking voor huurtoeslag?

Zomaar wat vragen waarbij Agricola Makelaardij u kan helpen. Heeft u eenmaal een keuze gemaakt, dan kan Agricola Makelaardij u bij de bezichtiging van een gedegen advies voorzien. Uw makelaar inspecteert het pand, legt de onderhoudssituatie vast en beoordeelt de servicekosten.

Als uw besluit vast staat, zorgt Agricola Makelaardij of de verhuurmakelaar dat er een waterdicht huurcontract komt. Hierin staat duidelijk wat uw rechten en plichten zijn. Zo kunt u met een gerust hart uw handtekening zetten. Voordat u de woning betrekt, checkt Agricola Makelaardij of de woning en alle over te nemen zaken voldoen aan de afspraken.

Wat kunt u zoal van Agricola Makelaardij verwachten?

Deze VBO-makelaar heeft een breed pallet aan diensten voor de huur/verhuur-markt waardoor u als verhuurder ontzorgd wordt

  • Hij zorgt ervoor dat uw woning op verschillende platforms zoals Funda, Jaap.nl en uiteraard Agricola.nl onder de aandacht gebracht wordt;
  • Hij screent en selecteert huurders;
  • Hij maakt de huurovereenkomst op die voldoet aan de wettelijke standaarden;
  • Hij is een vraagbaak op het gebied van de rechten en plichten van zowel huurder als verhuurder.

Maken van afspraken

In een opdracht tot dienstverlening maakt u op een transparante en gelijkwaardige manier afspraken over het precieze dienstenpakket en de bijbehorende kosten. Als u Agricola Makelaardij in de arm neemt, zal er nooit courtage bij de huurder(s) in rekening gebracht worden, maar altijd bij de verhuurder.

Neem contact op